Juutalaisen Messiaan Seuraajia vai YHWH Seuraajia?
Juutalaisen Messiaan Seuraajia vai YHWH Seuraajia?

Kristus on Kreikan kieltä, käännetty ensiksi Latinaksi, ja sitten Englanniksi ja sitten Suomeksi.

Alkuperäinen käsite Juutalaisesta Messias Pelastajasta on PELASTAJA (Voideltu Pelastaja).

Miksi Ihmiset Käyttävät Sanaa Kristus?

Siksi että alkuperäiset Kirkot Papit olivat Rooma katollisen kirkon pappeja, jotka lukivat Raamattua Latina kielellä, eikä Euroopan tallaajat saanet lukea Juutalaisia Pyhiä Kirjoituksia.

Juutalaiset Pyhät Kirjoitukset oikeutettu vain Rooman Papeille, etuoikeus lukea ja tutkia.  Eihän Yeshua sellaista ikinä ole opettanut hänen seuraajillensa, niin kuin Fariseukset ja Sadeukset olisivat kaapanneet Toran opetukset itselle, omaan kaupalliseen tarkoitukseen.

Ihmisille kirkossa on syötetty Kreikan sanaa "Kristus", niin kuin siinä olisi joku salainen latinan-Kreikan kielen voimaa, mitä arki ihmisten kielessä ei olisi.

Juutalaisten Pyhien Kirjoituksien voima, siinä kuka kirjoituksia on alkuperiin viestittänyt.

Yeshua sanojen voima Nasaretista, on siinä mitä hän sanoi hänen seuraajillensa. Mitä Yeshua odottaa hänen seuraajiltansa. Se ei ole muuttunut mihinkään viime 1970 vuoden aikana.

Juutalainen Messias Pelastaja

Juutalaisia Messias Pelastajia on oleva vai yksi.

Elämän Luojan (YHWH) ja ihmisten välillä on ollut vain kaksi suurta välimiestä, Mooses ja Yeshua Nasaretista.

Onko Messiaan seuraajille odotettavissa, että heidät ristiinnaulitaan niin kuin Messias itse?

Mitä hyötyä siitä olisi, jos Yeshua Messiaan seuraajia ristiinnaulittaisi?   Ei Yeshua seuraajalle ole ristiinnaulitsemisesta mitään muuta hyötyä kuin vain marttyyri kuolema.  Siitä ei ole mitään hyötyä millä tavalla Yeshua seuraaja kuolee, loppu tulos on vain palkittu marttyyri kuolema.

Jos joku uskoo, että ristiinnaulitsemisestä olisi suurempi hyöty, sehän sitten viitaa, että uskovalla on pakkomielinen kultti, tai lahko uskomuksien pohjalla.

Apostoli Pietarin kuolemasta on kirjoitettu, että Pietari ristiinnaulittiin ylös alas. Monet muut Apostolit menettivät päänsä kuolemassa.  

Apostoli Johanneksesta on kirjoitettu, että hän oli ainoa apostoli, joka kuoli luonnollisesti vanhana. Kaikki muut apostolit (Yksi teki itsemurhan, Juudas) kuolivat marttyyri kuolemaan.

Juutalainen Messias Pelastaja Ristiriita

Tuliko luvattu Messias edistämään Jehovan valtakuntaa, vai rakentamaan omaa Valtakuntaa?

Hakeeko Messiaan seuraajat esimerkkiä Jehovalta (Taivaan Isältä) vai Yeshua Nasaretista itselle?

Sillä jos Yeshua olisi ollut kaikki kaikille Jerusalemissa, joka ei korota ääntä eikä katkaise kaislikon vartta, niin sitten Yeshua olisi saanut kävellä rauhassa vanhaan ikään asti, eikä kukaan Juutalaisen papisto olisi nähnyt itseä uhattuna, eikä Yeshua olisi tullut vihan kohteeksi, eikä Yeshua olisi ristiinnaulittu. Yeshua tarkoituksella provosoi tilanteita, (up the anti), puhumalla totuuksia eri tilanteissa, joka pahoitti pappien mielet ja synkisti pappien sydämet. Eikä ollut diplomaattinen papeille.

Siten Juutalaisesta Messiasta ei pidä tehdä lahkoa eikä kulttia. Elämän Luoja (YHWH), on ja ollut paljon laajempi ja suurempi todellisuus, niin kuin Yeshuan elämässäkin. Yeshua piti kulkea ja kävellä askel askeleella nojaamalla Elämän Luojaan (YHWH), sieltä tuli viisaus, ymmärrys ja voima toimia ihmisenä maanpäällä.

Yliluonnolliset teot mitä Yeshua teki, olivat paastojen ja rukous elämän seurauksista. Yeshua Nasaretin elämä oli rauhallista, kunnes alkoi palvelemaan Pelastajana ja tekemään ihmeitä kansalle. Yeshuan elämästä tuli rasittava elämä, siksi hänen pinnansa oli usein kireillä.  

Matteus 17:14-21

Jeesus karkottaa pojasta pahan hengen

”Kun he palasivat väkijoukon luo, Jeesuksen eteen tuli mies, joka polvistui ja sanoi: »Herra, armahda poikaani! Hän on kuunvaihetautinen, ja hänen tilansa on kovin huono. Hän kaatuu usein, milloin tuleen, milloin veteen. Minä toin hänet opetuslastesi luo, mutta he eivät pystyneet parantamaan häntä.»

Silloin Jeesus sanoi: »Voi tätä epäuskoista ja kieroutunutta sukupolvea! Kuinka kauan minun vielä on oltava teidän keskuudessanne? Kuinka kauan minun pitää kestää teitä? Tuokaa poika tänne.» Jeesus käski ankarin sanoin pahan hengen poistua, ja se lähti pojasta. Siitä hetkestä poika oli terve.

Kun he olivat taas keskenään, opetuslapset kysyivät Jeesukselta: »Miksi me emme kyenneet ajamaan sitä henkeä pojasta?» »Koska teillä on niin vähän uskoa», vastasi Jeesus. »Totisesti: jos teillä olisi uskoa edes sinapinsiemenen verran, te voisitte sanoa tälle vuorelle: ’Siirry täältä tuonne’, ja se siirtyisi. Mikään ei olisi teille mahdotonta. Tämä laji ei lähde muulla kuin rukouksella ja paastolla.»

On Vain Yksi Juutalainen Pelastaja Messias Luvattu

On vain yksi Juutalainen Messias pelastaja luvattu, ja se lupaus täyttyi noin 3 vuotta ennen ajanlaskua. Yeshua Nasaretista syntyi noin 3 vuotta ennen ajanlaskua ja kuoli noin vuosi 30CE.

Yeshua Nasaretista oli Juutalainen luvattu Messias.

Yeshua opetti hänen seuraajiansa matkimaan häntä. Mutta miten Yeshua Nasaretilaisesta tuli tai täytti kaikki Messias Pelastajan kriteerit noin 30 vuotisen ikäisenä?

Yeshua Nasaretin puheitten kirjoituksista, jota apostolit kirjoittivat ylös tai myöhemmin kirjoitettu muistista, oli aika lailla paljon Juutalaisen Toora teologian perusteella ristiriitoja.

  1. Ensiksi Yeshua Nasaretilaisesta tuli isona se mitä hän oli oppinut vanhemmilta, Rabbi opettajilta ja kylän Juutalaisesta kulttuurista noin 30 vuoden iän aikana.
  2. Yeshua itse kertoi opetuslapsille-apostoleille mitä hän koki, kun oli ollut yksinään erämaassa noin 40 päivää ja yötä Johannes kastajan kasteen jälkeen. Ei ollut silminnäkijöitä, Yeshua itse tunnusti oman elävän sielun mielen toimintoja, kehon heikkouden, ja ihmisen elämän ytimen, syvällä hengessä ja sielussa, johon jokinen on asetettu istumaan lapsen kasvatuksen aikana, elämän keskus navalle. Ihmisen kasvatus vaatii, että rakentaa itse välittämistä ja itse suojelusta, että kehittyy ja kasvaa joksikin ihmisen kaltaiseksi olemukseksi.
  3. Yeshua oli syntynyt Miriam naisesta. Kehittynyt ihmisen lapsena ja oli 100 % ihminen.
  4. Yeshua ei ollut mikään yliluonnollinen hybridi olemus. Yeshua oli luonnollinen juutalainen lapsi. Vaikkapa Miriamin syntyminen oli yliluonnollinen, se ei ollut ainoa.
  5. Abraham ja Saara sai lapsen yli vanhana, sekin oli yliluonnollinen syntymä ihmisen lapselle. Eikä se kokemus mennyt päähän Abrahamilla eikä Iisakilla.  

Tuomarin Kirje. 13:1-25.

"Israelilaiset rikkoivat jälleen Herraa vastaan, ja Herra jätti heidät neljäksikymmeneksi vuodeksi filistealaisten armoille.

Soreassa eli siihen aikaan Danin heimoon kuuluva mies, jonka nimi oli Manoah. Hänen vaimonsa oli lapseton. Eräänä päivänä Herran enkeli ilmestyi Manoahin vaimolle ja sanoi: »Minä tiedän, että sinä olet hedelmätön etkä ole voinut saada lapsia. Kuitenkin sinä tulet raskaaksi ja synnytät pojan. Et saa juoda viiniä etkä olutta etkä syödä mitään epäpuhdasta raskautesi aikana, sillä poika, jonka synnytät, on Jumalan nasiiri jo äidinkohdusta asti, eikä veitsi milloinkaan saa koskettaa hänen hiuksiaan. Hän ryhtyy taistelemaan filistealaisia vastaan ja aloittaa Israelin vapauttamisen.» Nainen meni sanomaan miehelleen: »Minun luokseni tuli Jumalan mies. Hän näytti Jumalan enkeliltä, hyvin pelottavalta. En kysynyt häneltä, mistä hän tuli, eikä hän sanonut minulle nimeään. Hän sanoi minulle: ’Sinä tulet raskaaksi ja synnytät pojan. Älä juo viiniä äläkä olutta äläkä syö mitään epäpuhdasta, sillä poika on Jumalan nasiiri äidinkohdusta kuolinpäiväänsä asti.’»

Silloin Manoah rukoili Herraa: »Oi, Herra, anna tuon lähettämäsi Jumalan miehen vielä tulla kertomaan meille, mitä meidän on tehtävä, kun nyt saamme pojan.» Jumala kuuli Manoahin rukouksen, ja enkeli tuli uudelleen naisen luo tämän ollessa pellolla. Hänen miehensä Manoah ei ollut silloin paikalla. 10Nainen juoksi heti kertomaan miehelleen ja sanoi hänelle: »Se mies, joka silloin tuli minun luokseni, näyttäytyi minulle taas!» Manoah lähti vaimonsa mukaan. Hän meni miehen luo ja kysyi: »Oletko sinä se mies, joka puhui vaimolleni?» Mies vastasi: »Olen.» Silloin Manoah sanoi: »Nyt kun sinun sanasi käyvät toteen, sano meille, mitä pojalle on tehtävä ja miten hänen tulee elää.» Herran enkeli sanoi Manoahille: »Vaimosi on tarkoin noudatettava minun neuvojani. Hän ei saa syödä mitään, mikä on viiniköynnöksestä peräisin. Hän ei saa juoda viiniä eikä olutta eikä syödä mitään epäpuhdasta. Hänen tulee noudattaa kaikkia minun määräyksiäni.»

Manoah sanoi vielä Herran enkelille: »Etkö voisi jäädä tänne vähäksi aikaa? Tahtoisimme valmistaa sinulle ateriaksi nuoren pukin.» Herran enkeli vastasi Manoahille: »Vaikka jäisinkin tänne sinun pyynnöstäsi, en söisi samaa ruokaa kuin sinä. Mutta jos tahdot, voit valmistaa polttouhrin ja uhrata sen Herralle.» Manoah ei tiennyt, että mies oli Herran enkeli, ja siksi hän kysyi: »Mikä on nimesi? Tahtoisimme osoittaa sinulle kiitollisuuttamme sitten, kun sanasi käyvät toteen.» Mutta Herran enkeli vastasi: »Miksi kysyt minun nimeäni? Minun nimeni on salattu ja ihmeellinen.»

Manoah haki nuoren pukin ja ruokauhrin ja uhrasi ne kalliolla Herralle. Manoahin ja hänen vaimonsa katsellessa tapahtui ihme: kun liekki nousi alttarilta kohti taivasta, Herran enkeli kohosi ylös liekkien mukana. Tämän nähdessään Manoah ja hänen vaimonsa lankesivat kasvoilleen maahan. Herran enkeli ei sen jälkeen enää ilmestynyt Manoahille eikä hänen vaimolleen. Manoah käsitti, että mies oli ollut Herran enkeli, ja hän sanoi vaimolleen: »Nyt me varmasti kuolemme. Me olemme nähneet Jumalan.» Mutta vaimo sanoi hänelle: »Jos Herra tahtoisi surmata meidät, hän ei olisi ottanut meiltä vastaan polttouhria eikä ruokauhria. Hän ei myöskään olisi antanut meidän nähdä eikä kuulla tätä kaikkea.»

Nainen synnytti pojan ja antoi hänelle nimen Simson. Poika kasvoi, ja Herra siunasi häntä. Herran henki alkoi ajaa häntä tekoihin hänen asuessaan Mahane-Danissa, Sorean ja Estaolin välillä”.

Kirkkokunnat kautta aikojen ovat "ryöstäneet" Juutalaisten Pyhien kirjoituksien sisältöä, ja rakentaneet kirkkokuntia itselle, omalle kirkkokunnalle, pakana uskovien nojalla.

Myös tehneet omia kirkkokunnan sääntöjä ja lakeja, ja uskottavat kirkon jäsenille, että se on Raamatun opetus.

Siten Paavali on nostettu yli Messias Pelastajan, kirkko kunnat seuraavat omia tulkintoja Paavalin kirjeistä.

Paavalille on annettu voima ja valta sanoa viimeinen sana kirkon brändin nimessä. Jne. Jne.

Pakana kirkot ketkä eivät tiedä, ymmärrä ja tunne Juutalaisten kulttuuria 2000 vuoden takaa, ovat pahasti pimeässä, siten että he täyttävät tietämättömyyttä omalla mielikuvituksella. Ja se ei ole kulttuurisesti totta.

Kiitos vierailusta Koti Uskonto Ja ISänmaa Verkkosivuilla ja lukemalla tämän artikkelin, Juutalaisen Messiaan Seuraajia vai YHWH Seuraajia?

Samanlaisia kirjoituksia löytyy myös verkkosivuilta http://www.kotiuskontisanmaa.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *